Lite tråkigt väder idag, vi skulle åkt och badat idag men det var så blåsigt så vi stannade hemma.
I morgon bär det av till Öland och Victorialoppet. Vi ska heja på mannen i mitt liv som ska springa.
Recept;
3 ägg
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning;
2-3 vispgrädde
3-4 dl färska bär
Garnera med florsocker
Kakan jäser upp och är hög i ugnen men sjunker ihop när den kommer ut.
Gör så här;
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna och dikta mer i äggsmeten, vänd ner försiktigt. Häll upp smeten i en ordentligt smörad och bröad springform (min fastnade trots mycket smör och ströbröd, rekommenderar ett kraftigt bakplåtspapper) Grädda mitt i ugnen i 1 tim på 150 grader . Låt kakan i formens botten. Vispa grädde och fyll kraterns mitt och strö över bären. Sikta över lite florsocker.
Servera genast
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar