söndag, juli 14, 2013

Falsk mandelkaka

Lite tråkigt väder idag, vi skulle åkt och badat idag men det var så blåsigt så vi stannade hemma.

I morgon bär det av till Öland och Victorialoppet. Vi ska heja på mannen i mitt liv som ska springa.



Recept;

3 ägg
3 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning;

2-3 vispgrädde
3-4 dl färska bär 

Garnera med florsocker

Kakan jäser upp och är hög i ugnen men sjunker ihop när den kommer ut.


Gör så här;

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna och dikta mer i äggsmeten, vänd ner försiktigt. Häll upp smeten i en ordentligt smörad och bröad springform (min fastnade trots mycket smör och ströbröd, rekommenderar ett kraftigt bakplåtspapper) Grädda mitt i ugnen i 1 tim på 150 grader . Låt kakan i formens botten. Vispa grädde och fyll kraterns mitt och strö över bären. Sikta över lite florsocker. 

Servera genast 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar