måndag, juli 22, 2013

Körsbärskaka

Mjuk körsbärskaka med en klick grädde  som är smaksatt med vanilj eller punch.

 

5 dl körsbär
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Mandelspån till garnering


Gör då här:

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smörj och mjöla en bakform (jag använde en springform) skölj och kärna ur bären. 

Smält snören och låt svalna. 

Tillsätt socker och ägg i smöret och rör smeten slät. 

Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. 

Bred ut smeten i formen och lägg på körsbären. Strö sen över mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min

Pssst.... Det går då klart att använda andra bär sim björnbär, blåbär eller hallon. Använder du frysta bär, då blir gräddningstiden lite längre.

Kram Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar