Mjuk körsbärskaka med en klick grädde som är smaksatt med vanilj eller punch.
5 dl körsbär
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Mandelspån till garnering
Gör då här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en bakform (jag använde en springform) skölj och kärna ur bären.
Smält snören och låt svalna.
Tillsätt socker och ägg i smöret och rör smeten slät.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Bred ut smeten i formen och lägg på körsbären. Strö sen över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min
Pssst.... Det går då klart att använda andra bär sim björnbär, blåbär eller hallon. Använder du frysta bär, då blir gräddningstiden lite längre.
Kram Lina
❤
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar