tisdag, januari 17, 2017

Ytterligare en undersökning

Så var det dags för ytterligare en undersökning av hjärtat.
Igår åkte vi till CLV och Barnkliniken
 
Vi fick skriva in oss och så sölja de gröna fotspåren på golven, lämna dokumentet vi fick i receptionen och sedan sitta ner i väntrummet.
 
Sen kom det två tjejer och hämtade oss och vi fick stiga in i ett behandlingsrum och där fick hon ta av sig sin tröja och så satte de dit 10 st elektroder. 6 st runt hjärtat och så en på varje arm och fot, sen kopplades hon upp mot EKG-apparaten och så tog det typ 4 minuter sen kollade de syresättningen och det tog 1 minut. Sen var det klart. Sjuksystrarna pratade med henne hela tiden och hon berättade massor med saker, som att hon har en Christoffer hemma, läkarens om hon skulle träffa heter Christoffer, och att hennes pappa faktiskt också hade gjort ett EKG-test för många år sedan.
Hon hade i alla fall väldigt bra resultat.
 
99,5 cm lång
15 kg lätt
99% i syresättning
 
 Sen fick vi sitta ner i väntrummet igen och då ritade hon på svartatavlan så hela hon täcktes av kritdamm.
 
Efter en stund fick vi komma in till nästa behandlingsrum och träffa en läkare som heter Christoffer och hand lyssnade på henne och analyserade resultaten från första behandlingsrummet. Såg mycket bra ut tyckte han men han ville ändå att hans kollega och överläkare skullelyssna på henne så efter en liten stunds väntan som kom det en yvig kvinna in i rummet och lyssnade på L samtidigt som Christoffer ritade och förklarade för H hur hjärtat fungerar och hur blåsljud kan uppstå. När överläkaren lyssnat klart så sa hon att det fanns ett visslande ljud i blåsljudet som hon inte kunde förklara. Så därför ska vi in på ytterligare ett besök innan påsk och då ska de göra ett ultraljud på hennes hjärta. Det tar ungefär 1 timme.
Men sa hon Ann-Margret som är överläkare, det är säkert ett fysiologiskt fel och helt ofarligt och eftersom L väger och mäter som hon ska och syresätter sig och är pigg och glad annars så behöver vi inte vara oroliga.
Visar det sig att det är något allvarligt så får vi ta det då, jag kan inte vara 100 % säker på att det är ofarligt förrän jag har fått det svart på vitt.
 
 
 
Då har vi gjort ett första besök på Barnkliniken och hon var så duktig.
Hon fick en nalle av läkaren, en grå liten  nalle med ett stor rätt hjärta på. Han fick heta Hjärt.
 
På kvällen var jag med tjejerna på gympa och L duschade och bastade och åt frukt, som hon fick av sin kompis A, medan vi väntade på att fina storasystern skulle bli klar med sitt pass.
 
 
Kram Lina
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar