måndag, november 30, 2009

MARABOUFUDGE

Det här behöver du :3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap50 gram smör2 msk flytande honung100 gram marabou mjölkchoklad
GÖR SÅ HÄR :Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.
Koka kola med termometer är bra mycket lättare än det sk. kulprovet!
När marabouchokladen åker i. Låt smälta ner under omrörning. Använd den choklad du gillar bäst!
Nu är fudgen klar att hällas upp. För lite högre bitar häll upp smeten i en mindre form. Jag har använt en form som är ca 15*25cm

1 kommentar:

  1. Låter kanon! Du är söt och kommer hem till mig och bakar såna? =)

    SvaraRadera