måndag, februari 04, 2013

Bakar igen

Rågkringlor, lite matigare än mammas goda goda kringlor



100 g margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
2 dl gräddfil
2 tsk hjortronsalt
8 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
 
Värm margarin och mjölk till 37 grader, blanda i jäst, salt, socker, gräddfil och hjortronsalt.
Tillsätt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en deg och låt jäsa till dubbelstorlek.
Dela degen till 20-25 mindre bitar och baka ut kringlorna och låt dem jäsa ca 40 min på plåt. Gädda mitt i ugnen på 225 grader och när du har tagit ut dem ur ugnen pensla med ett uppvispat ägg. Låt svalna på galler.  Dela kringlorna och ät dem med smör och ost och marmelad.

 
Smaskens!!!

1 kommentar:

  1. Du tog några tsk hjortronsalt vid sidan om oxå, va...... :)

    SvaraRadera