onsdag, januari 09, 2013

Ägg & Bacon Cocotter



Har hittat ett recept via en blogg jag följer som heter Esseus.se och hon i sin tur rekommenderade detta receptet från Kryddburken.se 
 
De ser så goda ut, tyvärr kan jag inte bifoga nån bild för det vill inte datorn idag tyvärr men surfa in på Kryddburken och på Esseus så ska ni få se hur goda de ser ut att vara.
Ska fixa dessa till lördagensfrukost tänker jag - en riktigt härligt lyxig frukost
 
Ägg & Bacon Cocotter
 
6 st

Det här behöver du :


6 skivor rostfranska
6 ägg
Persilja
50 gram bacon
2 msk grädde
Örtsalt
 
Gör så här:

Kavla ut varje brödskiva med kavel riktigt tunt. Värm bröden lätt i micron så går det lättare att få ner dom i muffinsplåten utan att dom går sönder. Ett tips är att riva remsor av bakplåtspapper och lägga i muffinsplåten innan du trycker ner bröden då går de lätta att lyfta ur sen.
Knäck ett ägg i varje brödform. Strö över hackad persilja, strimlor av bacon som du lägger lite över kanten, örtsalt och några droppar grädde i varje.
Grädda i 225 grader ca 10-15 min beroende på hur ”tillagade” du vill ha äggen. Om ytan skulle börja bli något bränd men du ändå vill ha äggen mer tillagade kan du köra dom i micron före servering till önskad konsistens. Tänk också på att de fortsätter att tillagas en stund efter att du tagit ut dom ur ugnen.
 
 
Nu när du har varit inne och kika så visst ser de goda ut.


Bilden är lånad från Kryddburken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar